top of page

Interim professionals voor HR- en managementopdrachten.

IJK Advies helpt organisaties met HR-diensten en omgevingsmanagement. Consultants Angelique en Frank van Kruijsdijk delen hun expertise graag met jou en zijn beiden inzetbaar op projectbasis. Angelique deelt graag haar HR-expertise met MKB-ondernemers. Dat kan gaan van het beantwoorden van een simpele vraag tot het geven van advies en begeleiding bij complexere HR-vraagstukken. Frank helpt als omgevingsmanager zowel overheids- als semi-overheidsorganisaties bij het inzetten en doorlopen van (verander) processen.

Ontmoet

Frank.

Hallo, mijn naam is Frank van Kruijsdijk. Onder de vlag van IJK Advies help ik met name (semi-) overheidsinstellingen met omgevingsmanagement. Ik ben, boven alles, een man van de praktijk. Ik werk graag tussen de mensen, omdat ik geloof in het centraal stellen van mensen.

 

Ik ben gedreven en slagvaardig en breed inzetbaar in de rol van programmamanager of procesmanager in complexe ruimtelijke en sociale projecten. Ik houd van uitdaging in mijn werk en heb ondertussen alweer zo’n 15 jaar ervaring in eindverantwoordelijke functies op interim-basis. Daarnaast voorzie ik een vaste groep opdrachtgevers van organisatieadvies. Dat kan op incidentele basis, maar ook periodiek. Net wat de opdrachtgever prettig vindt.

Frank

Opleiding.

Ik wist al vrij vroeg dat ik in de groenvoorziening wilde gaan werken. Vanuit het LBO en MBO ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan de Agrarische Hogeschool Larenstein, waar ik mijn diploma Tuin en Landschapsinrichting heb gehaald. Ik ben daar afgestudeerd in de richting Ontwerpen èn Techniek. Jaren later heb ik, naast mijn toenmalige baan, de bedrijfskundige opleiding Executive Master of Management and Organization (MMO) gevolgd aan de TIAS Business School.

Werkervaring.

Na mijn groene vakopleidingen ben ik gaan werken bij een ingenieursbureau voor tuin- en landschapsinrichting waar ik veel product-marktcombinaties (PMC’s) mocht gaan onderzoeken. Na een aantal jaren dit succesvol te hebben gedaan, vroegen steeds meer meer opdrachtgevers mijn organisatieadvies om te anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen. Die adviesrol beviel mij bijzonder goed en ik besloot weer terug naar de schoolbanken te gaan. Na het behalen van mijn master heb ik me in 2005 als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder de naam IJK Advies. Spijt heb ik nooit gehad. Vanaf de eerste dag als zelfstandige heb ik passende klussen gehad. Angelique heeft zich later ook aangesloten bij IJK Advies. Zij geeft op interimbasis HR-advies aan organisaties.

Omgevingsmanagement.

  • Verandermanagement           

  • Procesmanagement               

  • Programmamanagement

Heb je vragen?

Ontmoet

Angelique.

Hallo. Mijn naam is Angelique van Kruijsdijk. Onder de vlag van IJK Advies help ik met name MKB-bedrijven met HR-vraagstukken. Als ik terugga in de tijd om te achterhalen waar mijn drijfveren hun oorsprong vinden, dan kom ik terecht bij mijn eerste baan als HR-adviseur bij mijn toenmalige werkgever DAF Trucks. Ik heb bij DAF gewerkt als HR-adviseur op de meest uiteenlopende afdelingen (denk aan Productie, Marketing & Sales, Financiën, ICT).  Ook werkte ik met mensen uit elke laag van de organisatie (van productiemedewerker tot directeur). Tijdens de tijd bij DAF heb ik ervaren wat de opbrengst van een professioneel personeelsbeleid kan zijn.

 

In mijn contacten met MKB-ondernemers werd duidelijk dat veel kleinere MKB-bedrijven geen HR-adviseur in dienst hebben. Vaak legden ze de meest prangende HR-vragen neer bij hun boekhouder, loonadministratiekantoor of soms zelfs bij dure accountantskantoren. En dat deden ze meestal pas als er problemen waren ontstaan en er herstelwerkzaamheden nodig waren. Dat was het moment dat ik dacht: dat kan echt veel beter.

Angelique

Opleiding.

Mijn hart ligt bij het operationele HR-werk. Vandaar mijn affiniteit met de MKB-sector, waar ze net als ik de handen uit de mouwen steken. De gevolgen van de bedrijfsmatige keuzes vertaal ik naar de werkvloer. Onder andere dankzij mijn Master in Management en Organisatie, Tias Business School, Tilburg University, ben ik een strategisch gesprekspartner voor MT en directie. Opdrachtgevers zeggen dat ik snel tot de kern van een probleem kom, door de juiste vragen te stellen.

 

Daarnaast ben ik gecertificeerd Vertrouwenspersoon. Op die manier help ik bedrijven met het voldoen aan de Arbowetgeving voor bedrijven. Van anderen krijg ik terug dat ik toegankelijk, betrouwbaar en open ben. Mensen lopen gemakkelijk bij me binnen om te sparren of om hun problemen te delen. 

Werkervaring.

Veel van mijn opdrachtgevers zijn bedrijven uit de metaalbranche. Daarnaast werk ik ook in de sectoren zorg en welzijn, hightech, horeca en bouw. Iedere branche heeft zijn eigen CAO en regelingen. Ik kan me hierin vlot ‘inlezen’ en ik heb snel gevoel bij wat er belangrijk is in deze branches. Op deze manier kan ik ondernemers goed helpen met hun personeelsbeleid. Ik begrijp dat je als ondernemer in het MKB graag je energie en tijd stopt in je core business. Bij IJK Advies maken we HR begrijpelijk en toegankelijk. Zo weet je dat het goed geregeld is en dat voelt prettig.

HR-diensten.

  • Advies

  • Begeleiding

  • Ontwikkeling

Heb je vragen?

bottom of page